Extremism?

Såhär i FRA-demonstrationstider vill jag tipsa om en intressant föreläsning om extremism och politiskt våld. FRA lagen motiverades till en början med att den var nödvändig för att stoppa terrorismen, det var standardsvaret från de riksdagsmän och kvinnor vi försökte påverka förra våren. En totalövervakning var på gång för att vi skulle kunna sova gott. När vi inte köpte terrorhotet blev det vår trupp i Afghanistan och senare övervakningen av ryssen som krävde dessa övervakningssystem. F-n trot. Mer information om föreläsningen finns här – http://www.mah.se/skiften

Som extraläsning rekommenderar jag Sydsvenskan idag, som intervjuar de vänsterautonoma rörelser som inte drar sig för att med våld få igenom sin agenda. Centern, KD och FP har blivit attackerade under senare år – vilket är ungefär de partier som släppt tanken på individens frihet och numera tror att staten måste övervaka oss för vårt eget bästa. Finns det någon mer än jag som ser ett samband?

Kommentarer

Gustav skrev

Inte för att jag vill på något sätt försvara stenkastarna, men är det våldet som de tre partierna har blivit utsatta för i någon rimlig proportion mot vad de vill göra?

Centerpartiet fick några fönsterrutor krossade, och nu vill man övervaka all digitalkommunikation som sker.. Det är snett!

andershedberg skrev

Visst är det snett. Min poäng var snarare ett försök att hitta någon rationalitet i FRA-lagen.

Det enda jag kan komma på är att det måste vara rädda människor som kan gå med på något sånt här som FRA-lagen…

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>