Söndagsfika i Lund 2011-04-10

Ett betydligt mindre möte än sist, men ändå intressanta diskussioner.

Bilden föreställer händelserna fram tills den amerikanska revolutionen och vad som ledde fram till tea-party händelserna och den totala brytningen mellan amerikaner och engelsmän. Hur engelsmännen inför skatter som retar upp amerikanarna, som engelska parlamentet sedan backar från för att sedan återkomma med skatter under andra former vilket stegrar folks ilska i en spiral som leder fram till frihet från engelsmännen. Kurvan på folks irritation är inte rak utan går som en våg upp och ner men över tid ändå uppåt.

Jämförelsen med piratrörelsen och även andra politiska rörelser är slående. Efter konflikter framdrivna av vansinniga beslut kommer protester som får makthavarna att lugna ner sig och ändra besluten. Då lugnar även folk ner sig. Fram tills nästa vansinniga beslut som retar upp folk.

Amerikanarna var duktiga på att sprida kunskap om de vansinniga besluten och även om övergreppen som engelsmännen gjorde sig skyldiga till. Det är något vi bör dra lärdom av.

Planerna och diskussionerna på en förening som ger ut en tidning går vidare.

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>