Anteckningar från söndagsfikat i Lund

Borde väl egentligen skriva om demonstrationen i Malmö igår, men kika lite på http://frapedia.se

Här följer lite lösa anteckningar från mötet idag:

** Internvalet till riksdagslistan **

* List statisktik: Södra distriktets lista kommer förmodligen att ha 22 namn på sig. Av dessa namn kommer ca 15 att komma härifrån södra Sverige, resten är kandidater som förekommer på alla Sveriges listor.  Ungefär 3 personer från södra distriktet kommer att hamna på en “valbar plats”, dvs om Piratpartiet kommer in så kommer de tre personerna in i riksdagen. Dvs av de som ställer upp för internval i vårt distrikt så kommer en 15 personer ungefär att komma med som namn på valsedeln, och av dessa kommer en tre personer att ha en reell chans att få en riksdagsplats.

* Blogghjälp:

Varje kandidat bör skapa sig en blogg där denne kan presentera sig personligen. För de som inte redan har en blogg finns det två system och ställen att välja på. WordPress och Blogspot. Blogspot är enklare att använda enligt folk på mötet. Crille Vilstrup hjälper er gärna igång med bloggen och svarar på frågor. Maila mig så skickar jag det vidare till honom i väntan på att han får rätt mailadress.

* Videopresentation:

Rene Malmgren med team kommer att videofilma de riksdagskandidater som vi har i form av en utfrågning i en soffa. Detta är tänkt att klippas ihop och presenteras på YouTube mm.

* Kandidatfrågor:

Vad vill du veta om kandidaterna, vad vill du fråga de om? Maila Tomas Kronvall dina frågor så sammanställer han dessa.

* Kandidatförsäkran:

Miljöpartiet har kandidatförsäkringar om att eventuell extern sponsring av en kandidat ska anmälas, att avvikande åsikter i någon fråga ska anmälas, att man inte ägnar sig åt smutskastning av andra kandidater, etc. Anders H. skriver ihop något liknande. Maila gärna åsikter om vad som ska med.

** Övrigt

* Aktivitetsstöd

Det lär finnas möjlighet för långtidsarbetslösa att få kraftigt subventionerad lön. Går detta att använda för att få heltids/projektanställd under valrörelsen?

* EU möte om elektronisk förvaltning i Malmö.

[Vi tog fel och trodde det handlade om integration i EU och beslöt oss för att inte göra någonting runt det. 19-20:e november iallafall. ]

* Reprap/Klimaforum/COP15

Onsdagen den 9:e december så måste Reprapen vara klar. Den ska då visas på Klimaforum som ett led i vår patentkampanj.

* Fika mötena i Lund? Vad är de?

De är iallafall inte vanliga politiska möten med en dagordning och en ordförande.  Vilket kan vara förvirrande för nytillkomna. De är mer som de normala fikamötena på jobbet. Öppna diskussioner där 10% är vad vi ska göra, och 90% är allmänt skitsnack om vad som händer runtomkring oss och i piratpartiet. Har styrelsen fattat ett dåligt beslut? Debattens vågor går ibland höga och ibland är det fyra olika diskussioner samtidigt.

* Roadmap för våren.

Planeringen ligger på DL/VL nivå och har inte kommit framåt sen i somras. Ett VL möte är planerat till slutet av november för att göra en övergripande planering.

* Filmen Nasty Old People

Släpptes på TPB direkt, ladda ner och titta!

* Parley och kommunalval

Tydligen är det alldeles för många nämdsplatser som behöver tillsättas efter ett val. Det handlar om att läsa igenom tjocka buntar papper inför möten och några partier har lokalt frågat om vi kan hjälpa de med detta eftersom de inte själva kan fylla på med frivilliga…

På parley.piratpartiet.se kommer det att diskuteras mer. (mötet är i Linköping nästa söndag)

* UP förbundsmöte, sker i Lund nästa helg.

Vid pennan, Anders Hedberg

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>