Anteckningar söndagsmötet i Lund 20/9

Lite saker som diskuterades.

* Frågor till kandidaterna

På radions P3 sänds ett inslag där olika kändisar får svara på frågor och sedan får de en filosfisk bedömning om de bara svamlar runt sina åsikter eller kan motivera de på ett djupt logiskt sätt. Det skulle vara intressant att höra våra egna riksdagskandidater svara på denna typ av frågor. Typ vi föreslår frågor innan kandidatlistan är klar och sedan så får alla kandidater svara på dessa frågor.

* Riksdagslistorna  & videos på kandidaterna.

Sättet att ta fram listorna var tydligen inte spikat. För att folk över hela landet ska känna igen kandidaterna så bör vi starta en grupp som hjälper till med presentation av kandidaterna.

* Hacking policy

Vi tog generellt upp frågan vad som bör göras om någon hackar sig in i en annan medlems dator. Det lär ha hänt, men inga detaljer om vem, var och varför fanns så vi diskuterade principer. (Som exempel kan nämnas att för några år sedan var det populärt på IT-gymnasieklasserna att installera backdoors på varandras laptops via USB minnen, detta är naturligtvis inte något vi kan tillåta inom PP då vi litar på varandra och ofta lånar varandras datorer. Det är dessutom straffbart som datorintrång.)

Varje person på nätet bör se till att ha virusskydd och brandväggar i bra skick, annars riskerar man att få sin dator kapad. Det vet nog alla.

Om någon tror att en medlem hos oss hackat sig in i någons dator så behöver vi neutrala bevis för det, typiskt så vill vi se en kopia på polisanmälan mot personen. Vårt (liksom alla politiska partiers) medlemsregister är hemligt och vi bekräftar eller förnekar heller aldrig ett medlemsskap hos oss, varpå vi har svårt att agera mot enskilda medlemmar. Vi bör därför överlåta alla såna frågor till polisen.

Är den anklagade personen offentlig hos oss, finns på vår hemsida som kommunledare eller liknande och det skulle visa sig att personen verkligen gjort detta enligt polisutredningen så har personen förmodligen förbrukat det förtroende en sådan post förutsätter och kommer troligen inte kunna ha kvar sin förtroendepost.

Som distriktsledare får jag ibland in anklagelser mot personer, ibland är det sant och ibland inte. Falska bevis har förekommit. Vi kan aldrig veta vad som ligger bakom och ibland är det rena hämndaktioner från folk som bråkat med varandra på eller utanför nätet. Värsta exemplen är när det ligger vårdnadstvister och psykiska funktionshinder bakom. De konflikterna kan ibland gå riktigt snett. Vi brukar därför vilja se riktiga polisanmälningar innan vi agerar.

* Kvotering

Vi diskuterade kvoteringsdebatten. Se forumtrådarna och bloggarna.

* Reprap maskin

Skoj, men vem har tid, ork och pengar. Finns en del bra poänger med patentsystemets problem som man kan åskådliggöra med den. Nipe skulle fixa något besök under veckan…

* Vepor med tryck

På gång.

* Patentkampanj

Troligen ett möte imorgon lunch. Kontakta Anders Hedberg ifall du är intresserad. Föreläsningsserie under våren.

* iCal kalendersynkning

Under kalenderfliken ligger nu en länk som gör att man kan prenumerera på kalendern för södra sveriges pirater. Funkar med de flesta kalenderprogram som Outlook och Google Calender.

Vid pennan, Anders Hedberg

Kommentarer

Anonym skrev

Först ursäkta att jag vill vara anonym av förklariga skäl. Slumpen kunde ha gjort mig till en (inflyttad) skåning.

Menar du på fullt allvar att partiet används som någon sorts högstadieskola där ni vuxna människor mobbar varandra?

andershedberg skrev

Anonym, jag hänger inte riktigt med i ditt resonemang utifrån postningen. Jag antar därför att det handlar om hackingpunkten ovan.

Eftersom du skriver “vuxna människor mobbar varandra” så tror jag att jag vet vilka som är inblandade i detta.

Här är därför ett meddelande till de inblandade – Jag har personligen varnat er för att ha kontakt med varandra genom ombud och blanda in andra på det här sättet. Jag fick ägna drygt två arbetsveckor (och jag försöker sköta mitt vanliga jobb också) direkt efter en skön semester för att reda ut det här förra gången och det var rejält påfrestande. Sök er till en annan organisation om ni vill fortsätta er vendetta.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>