Kupp i Syd?

Simon och Mab har påtalat att det såg ut som att Södra distriktet försökte kuppa in en del personer i styrelsen genom att lägga ett förslag till utökad styrelse och sedan få igenom det genom att be medlemmar här nere rösta på det förslaget.

Som jag minns det så fick jag som distriktsledare under hösten frågan om jag dels ville hjälpa till som valberedning, dels om jag själv var intresserad av styrelsearbete eller kunde föreslå personer till styrelsen. Mitt jobb krävde väldigt mycket arbete just då och jag tackade därför själv nej till både att arbeta i valberedningen och till att ställa upp i styrelsen. De personer jag föreslog till styrelsen valde också att tacka nej.

Under vintern hände sedan två saker. Dels tillkom nya personer till partiet, enbart Lund fick som exempel minst två bra drivande personer på våra möten, dels kom det förslag på att PP skulle få en större styrelse.

Under ett av våra möten i Lund konstaterades det att ingen från södra Sverige fanns med i styrelseförslaget (förutom Klara som bor i Jönköping). Vi konstaterade också att de som ville ställa upp till styrelsearbete inte behövde slå ut någon annan bra person ur valberedningens förslag om man ställde upp. Styrelsen skulle helt enkelt komma att utökas till fler personer.

På mötet fanns en rädsla för att Piratpartiets styrelse inte skulle ha någon egentlig återkoppling från södra Sverige, så vi tog helt enkelt och skrev ihop ett sånt förslag, och kollade efter mötet med de som föreslagits om de var intresserade.

Följande finns att läsa i protokollet från det mötet:
—-

* Valberedningens nomineringar

Tekniskt fel i kallelsen. (datum stämmer inte med stadgarna)
Antingen kan vi skicka in nomineringar nu också. Eller så faller hela årsmötet…?!

För mycket Stockholm/Uppsala. Lokal förankring.

Styrelsen är en kommunikationskanal från medlemmar. De kommer att förstå väldigt bra vad som diskuteras i Stockholm men inte här nere.

[Vi diskuterade alternativa förslag till styrelsen, men då personerna inte var närvarande postas inte det här]

Ellen koordinerar det här med Simon, pratar med Rick.

—-

Det bestäms på kommande möten att jag ska posta det utökade styrelseförslaget på forumet, vilket jag blir lite sen med.
Protokoll från mötet –
http://syd.piratpartiet.se/2009/02/08/anteckningar-fran-sondagsmotet-i-lund-del-1-av-2-aktuella-saker/
http://syd.piratpartiet.se/2009/02/08/anteckningar-fran-sondagsmotet-i-lund-del-2-av-2-infor-arsmotet/

Foton på deltagarna i mötet –
http://www.flickr.com/photos/mathei/sets/72157613485737595/

Under årsmötet så blir det en spännande omröstning. De som bestämt sig för att den utökade lista är bättre gör sitt bästa för att den ska gå igenom genom att kontakta medlemmar på nätet. Valberedningens förslag vinner dock.

Mina lärdomar?

En geografisk spridning av styrelsen anser medlemmarna här nere vara viktig. Jag tror dock att styrelsen bör ha förankring i hela landet, inte bara Stockholm och Syd. Det blir snett åt andra håll helt enkelt.

Vill man få igenom ett förslag till årsmöte måste man framföra det internt och förankra det bland samtliga medlemmar en lång tid innan årsmötet. Att det plötsligt dyker upp en alternativ lista med för de flesta okänt folk föder misstro. Att som jag lansera en ny lista på detta sätt var inte bra. Jag hade själv inte träffat alla medlemmarna i den utökade listan, och den var ett hastverk över en kopp kaffe. Inför de kommande valen till riksdag, landsting, kommuner och vår egen styrelse kommer jag därför att pusha för att de kandidater som finns här nere i syd och även i övriga landet ska presentera sig väl, uppdatera sina websidor och ladda upp videos på YouTube. Allt för att alla i partiet ska veta vilka de är i god tid och kunna känna ett förtroende för de i de poster de kandiderar till.

[Edit – Signaturen kom inte med.  Jag är alltså Anders Hedberg, distriktsledare för södra distriktet, och kan nås på anders.hedberg@piratpartiet.se eller tel 0733-320196]

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>