Tillbaka från Kalmar

Efter att ha kört bil från Eskilstuna och sett naturen bytas från lantliga sörmländska trähus till småländska lövskogar med berg och klippor, anlände jag till vallgraven runt fängelset i Kalmar fem minuter i 12. Med andra ord perfekt för att hinna säga hej! till 5 personer och ta plats i demonstrationståget.

Rick och Jan-Olov från Kalmar bar varsin fana och därefter följde orkestern. Klart skoj med en orkester där fram! När vi mot slutet tågade ut ur Kalmar genom porten i ringmuren kände man sig förflyttad några hundra år tillbaka i tiden. Fanor, trumpeter och pukor som gjorde mig halvt döv i valvets eko. Här ska vi ut och besegra dansk… Ipred förespråkarna. Väldigt intressant väg gick vi, delvis uppe på Kalmars gamla bastioner där man såg Kalmar slott på andra sidan hamnen.

Väl ute ur centrum tågade vi ner i vallgraven igen och lyssnade på tal från muf, cuf, ssu, uv och naturligtvis piratpartiet. Många väl valda ord sades och det var skoj att se betoningen på att vi tillsammans ska se till att IPRED och liknande repressiv lagstiftning inte ska införas för att förhindra kulturspridning. Snild var konferencier, Amelia inledde kort och Rick avslutade med att tala dubbelt så högt som alla andra. Skoj med bra ljud som håller! Hans flammande tal berättade historien om att demokratin måste återerövras inte varje, men väl varannan generation. Ricks passionerade tal utgjorde en vacker avslutning på demonstrationen som drog vad jag gissar var en 300 personer från hela södra Sverige.

Stort tack till Ronny som fixade buss från sydligaste skåne till René som körde en omväg runt Växjö för att där plocka upp fler intresserade. Vem som körde från Karlskrona vet jag inte, men jag kände igen Nichlas och Hammar, som med ett glatt leende bad mig att inte rappa på scenen bredvid restaurangen där vi till slut hamnade.
Beundransvärda killar som rappat i minst 6 timmar enligt restaurangpersonalen. Helt utan paus. Killarna höll faktiskt fortfarande på någon timme senare när vi lämnade stället och jag äntligen, efter 5 försök, lyckades säga hej då! till alla supertrevliga pirater och köra hemåt med Amelia och Anders G inpackade i Volvon.

Ett jättetack till Mikke och Jan-Olov och alla er andra som gjorde det till en väldigt lyckad dag! Helt fantastiskt trevligt att få se er alla i Kalmar en varm vårdag som denna!


http://www.hell-man.se/?p=1331

http://www.ostran.se/nyheter/kalmar/stor_uppslutning_runt_ipred_demonstration

http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/ipred-demonstration-lockade-manga(1339794).gm

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>