Klokt om valsedlar

Fick följande i min inkorg från John Nilsson som jag tycker var väldigt välskrivet./Anders H.

—-

Hej igen!

Jag tänkte att jag skulle förklara lite hur det här med vallokalrena ser ut i praktiken.

Vi här i Höganäs ansvarar för 19 vallokaler som tillsammans innefattar 18500 invånares röster.

Av dessa 19 är det alltså fyra som börjar ta emot röster på onsdag nästa vecka. Dessa fyra är blioteken i Jonstorp, Nyhamnsläge och Viken samt Höganäs Stadshus.

Förra valet valde c:a 30% att förtidsrösta så dessa lokaler är det väldigt viktigt att vi täcker.

Att ansvara för en av dessa lokaler innebär att att lägga ut en bunt om 100-200 valsedlar när den öppnar nu nästa vecka, och sedan titta in med jämna mellanrum fram till valet och fylla på när det behövs. Inget svårt alltså.

Biblioteken är fortfarande obemannade i skrivand stund.

På själva valdagen är det 15 vallokaler som skall bemannas. Dels på samma sätt som förtidslokalerna, alltså att ansvara för att lokalen har valsedlar under dagen.

Utöver att hålla koll på valsedlarna så bör man även har någon utanför lokalen som tillsammans med de andra partiernas funktionärer representerar partiet och svara på frågor (man får dock inte “agitera” utanför lokalen). Ansvaret för detta är uppdelat i tre pass per lokal om fyra timmar per pass.

För att lyckas med detta behöver vi alltså vara någonstans mellan 20 till 50 personer. I dagsläget har dock bara en enda person bokat en lokal. Vad du väljer att göra har alltså väldigt stor påverkan på utfallet!

Så gå nu in i bokningssystemet och plocka en lokal eller två så skall vi vinna det här valet!

Kommentarer

Jonas skrev

Det är väldigt viktigt att man är trevlig och presenterar sig med namn och parti när man besöker vallokalen.

Vissa lokaler lägger valsedlarna i en viss ordning, t.ex i bokstavsordning. Respektera det!

Det allra bästa är att be vallokalsfunktionärerna lägga valsedlarna på bordet, så att man själv inte behöver röra vid de andra partiernas högar. Eller be åtminstone någon titta på när du lägger valsedlarna på bordet.

De andra partierna fuskar nämligen ganska friskt… Det ska inte vi göra.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>