Bromölla – föreläsning

Title: Bromölla – föreläsning
Location: Biblioteket
Description: På onsdag den 6 maj håller Piratpartiet föreläsning om fildelning, kunskap- och kulturspridning. Vi går igenom allt från bloggande till The Pirate Bay, snackar upphovsrätt och äter bullar.
Föreläsningen äger rum på biblioteket i Bromölla och startar klockan 18 och fortsätter tills vi tröttnar. Än så länge är det bara jag (Jonathan) som sitter vid rodret, men jag vill självklart att så många som möjligt ska vara med och göra kvällen angenäm.

Start Time: 18:00
Date: 2009-05-06

Kommentarer

Nicklas Martinsson skrev

Hejsan.

Jag heter Nicklas Martinsson och jobbar på Göingeskolan i Broby som IT-ansvarig.

JAg var på mötet igår i Bromölla, men tyvärr blev det så att ni kanske tappade Min röst. Snack om hur fildelning funkar o.s.v, men jag har levt i tron att det varnågot mer.

Kom dit och insåg att vi var kanske tre vuxna och sen ett tjugotal ungdomar som inte ens hade lärt sig att ta av mössorna/kepsarna inomhus.

Persoer som just fått rösträtt och är lättpåverkade och tänder på ord sm Softa och gratis och så vidare.

Jag vet att gratis inte är Ert ord, men det är mycket detta dessa ungdomar gillar. Skit i ideologin o.s.v – bara vi får softa.

Jag hoppas så att detta är ett seriöst parti, men intrycket jag fick igår var det motsatta.

Tryck på VAD ÄR FEL och VAD VILL VI ÄNDRA, eller kanske är det bara ett “röstfiskeri” där måggruppen är unga människor som inte har lärt sig tänka och inte ställer rätt frågor utan bara nöjer sig med att bli matade och vill “softa” vidare.

Jonathan skrev

Hej Nicklas!

Det var jag som höll i “föreläsningen” i Bromölla, så jag känner att jag vill svara på det du skriver.

Kul att du kom igår. Verkligen. Men jättetråkigt om du väljer att döma ut Piratpartiet efter att ha varit på bara en föreläsning. Jag får en känsla av det är på grund av missförstånd och fördomar som du känner som du gör, så jag vill skriva lite om det som jag tror kan ha blivit “fel”.

Föreläsningen var aldrig menat som ett möte eller en diskussion om piratpartiet. Det var en föreläsning om kultur- och kunskapspridning, så Självklart tog jag upp hur fildelning fungerar. Detta inte minst för att människor skulle få mer förståelse för hur fantastiskt internet är, och hur varför Piratpartiet tycker att fildelning i grunden väldigt bra. Så din tro om att PP är mer än snack om hur fildelning är helt sann. Det är massor mer!

Det är ännu tråkigare att du verkar tycka att ungdomar är ouppfostrade och inte kan tänka själva, ställer inte de rätta frågorna och bara vill softa. Detta stämmer på vissa människor i alla åldrar, så att dra ungdomar över en kamm är inte bara orättvist utan (av min erfarenhet) fullständigt felaktigt.

Att människor vill ha en huvudbonad på sig inomhus ser jag absolut inget fel på. Det är en “kulturell” sak, och unga människor ser generellt sätt att ha keps på sig inomhus som lika fel som att ha smycken på sig inomhus. DVS inte fel alls. (sen är jag lite av den gamla skolan och tycker att det kan ge ett “oartigt” intryck att ha keps på sig inomhus. Ungefär som att ha händerna i fickorna)

Du gick efter pausen, och efter den gick vi in mer på hur Piratpartiets organisation fungerar, våra frågor, mål och hur vi ska och kommer förändra världen. Det var jättekul och vi tog upp massor av bra frågor. Från unga människor med keps till och med!

Under hela kvällen nämnde jag ordet “gratis” vid ett tillfälle, och det var under pausen när vi pratade lite snabbt. I övrigt sa jag det inte en gång vad jag kan komma ihåg, och ordet “softa” har jag svårt att tänka mig att jag sa också under kvällen.

Piratpartiet fungerar på ett sätt som inget annat politiskt parti i sverige (eller kanske i världen) gör. Det är ingen över mig som kräver att jag ska göra nånting eller hur detta ska göras. Om jag får en idé och 2 andra pirater tycker att det är en bra idé så “bara kör” vi. Min föreläsning är ett praktexempel på detta. För många är detta förvirrande och konstigt, men man kommer in i det här tänker efter ett tag.

Så se inte min föreläsning som att jag försökte fiska röster från ungdomar med keps som inte kan tänka själva. Se det istället som ett spontant initiativtagande från en ung politiskt intresserad människa som faktiskt vill och Vågar göra nånting. Det finns massor som jag kommer göra bättre nästa gång jag håller föreläsning, men utan att få testa mina vingar så kan jag aldrig utvecklas och bli bättre.

Hoppas du inte känner dig “anfallen” på nåt sätt nu Nicklas, det är absolut inte min mening. Jag vill bara få ut det jag kände när jag läste din kommentar. Jag hoppas att du ska komma på mer möten i fortsättningen och nästa gång ge Mig feedback efter att jag har tagit ett initiativ, så jag kan lära mig genom dig. För det vill jag verkligen göra. Jag uppmuntrar dig att ge mig kritik.

Kontakta mig gärna på jonathan.lundin.holmquist [@] piratpartiet .se så kan vi fortsätta diskussionen där. Jag vill jättegärna att du inte ger upp hoppet om Piratpartiet på grund av min föreläsning utan att du fortsätter att vara nyfiken på organisationen och människorna bakom IP-adresserna. Häng gärna med till Lund nästa gång jag ska dit, så får du en bättre chans att träffa människor av alla dess olika slag som finns i partiet.

Med mycket vänliga hälsningar-
Jonathan.

Nicklas Martinsson skrev

Hejsan.
Jag gick jag inte frivilligt, utan skulle köpa snus och när jag kom tebax var dörren låst.

Och det var absolut inget påhopp på varken Dig eller partiet.

Jag sätter bara ord på mina åsiker och det skall tas som feedback och ingenting annat.

Eftersom jag redan är en övertygad PP-aktivist så kommer min röst alltid att tillhöra partiet.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>