Anteckningar från mötet i Lund

  • Vad tjänar en kommunpolitiker?

75kr/h max 4h + ersättning för förlorad arbetsinkomst. Ersättning till transport. Rätt till barnpassning. Inför möten kan det vara en 300 sidor inläsning. Ordföranden i nämderna har ofta extra styrelseuppdrag och kan tjäna upp till en 300′ per år för skatt.

  • Lokalavdelning i Lund/Malmö för aktiviteter?

Tankar finns på att dra igång någon typ av spel/bergsklättrings/kanotpaddlings-förening för lite sociala aktiviter utanför rena politiska diskussioner. Kontakta Ellen.

  • Valsedelsutdelningen

Vi har fått ja på en handfull, men kommer att få ett jättejobb att distribuera och att kontrollera att våra valsedlar finns/ej försvinner i vallokalerna. Finns det intressa hos andra partier att samarbeta runt detta som i förra valet? Vi behöver också kontrollera rösträkningen på plats i vallokalerna så våra inte “missas”. Datorsystem för att hantera täckningen av vallokaler behövs.

  • Budget nästa år/valkampanj

Vi (jag) behöver begära pengar till nästa års budget. Körersättning för valsedelskontroll/utdelning. Valkampanj, mobila kitt, valstugor för dyra, men kanske lila partytält?

  • Ricks tiggarbrev

Greenpeace, Röda korset och studentnationerna i Lund har en lösning där man skickar pengar till ett konto där pengarna sen går till en stiftelse. Stiftelsen ger sen stipendier till de som behöver.

  • Allmänt partigrejer

Vi diskuterade det ganska länge och väl, allt ifrån skatter till partiets organisation och kommande styrelsemöte. Hur informationen sprids, var den finns, vem som får och vem som kan sprida den. Hur kan detta göras tydligare för medlemmarna? Vi använder idag alla system parallelt MSN, Skype, Facebook, Forumet, IRC etc. Hur fattas beslut, vem sitter på pengarna, vem kan få resurser, hur påverkar man, vem kontaktar man och hur etc… Undrar du något maila mig 😉

  • Läger

Anders tar och beskriver personligthetstyper och kommunikationsstilar.

En del om valsedelsdistribution och hur valet praktiskt går till.

/Anders Hedberg

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>